Морел - сервиз

ремонт сервиз битова техника


    Избор на мултимедиен проектор

             Технология

   В момента най-разпространените проектори са реализирани на основата на две технологии: 3LCD и DLP. Без да затъваме в дебрите на двете технологии ще се опитаме да разгледаме някои основни моменти, с който не е лошо да се съобразим при избора на проектор.
Тъй като 3LCD проекторите възпроизвеждат непрекъснато трите основни цвята, то изображението, генерирано от тях е по-ярко и наситено. Направените изследвания в тази насока показва, че тези устройства възпроизвеждат по-ярко цветовете от целия спектър в сравнение с DLP. 3LCD проекторите могат да възпроизвеждат много широк цветен диапазон. Плавното движение на миниатюрните течни кристали в LCD дисплея позволява да се предаде естественото изменение на цветовете, особено в по-тъмните части на изображението.
  DLP проекторите, поради ограничената градация на тъмни оттенъци не могат детайлно да възпроизведат по-леките цветни изменения.

             Формат на изображението

   Под формат се разбира съотношението между дължината по хоризонтал и височината на изображението. При класическите аналогови телевизори този параметър е 4:3. Отдавна филмите записани на DVD , Blu Ray и HD DVD, а и всички транслации на HDTV са във формат 16:9
   Между другото съотношението 16:9 не е избрано случайно. Оказва се, че формата на човешкото око е 16:10 и изображението 16:9 се възприема много по-естествено от 4:3.

             Контраст

   Това е един от най-важните параметри за домашния проектор. Контраста означава отношението на най-ярката точка към най-тъмната.
Например, ако яркостта на проектора е 2000 лумена, а контраста 500:1, то най-светлата точка ще има яркост 2000 лукса, а най-тъмната 4 лукса. Или съотношението между тях наистина е 500:1. Като правило колкото е по-голям контраста толкова по - голямо количество детайли могат да бъдат доловени в изображението.

             Живот на лампата

   Ако сте заклет киноман непременно обърнете внимание на този параметър. Цените на лампите съвсем не са скромни ....

... Следва продължение....


Контактна информация и карта с разположението на Морел сервиз, където с удоволствие ще се заемем с Вашите ремонти може да намерите ТУК

Morel-service

Битова техника проектор сервиз техник