Морел - сервиз

Сервиз за ремонт на битова електроника, телевизори и монитори


  Понякога се оказва, че ремонта на старият ни телевизор е свързан с влагането на скъпи, а понякога и вече невъзможни за доставка части. В тези моменти безспорно се изправяме пред необходимостта да изберем новия си телевизор. Какви телевизори като технология се намират в момента на пазара?
CRT - това са старите. добре познати от времето на нашите бащи и дядовци телевизори с кинескоп. Основните им предимства са изключително ниска цена, не лошо качество на изображението, надеждност и не на последно място - ремонтнопригодност. Това са любимците на всеки телевизионен сервиз. За този клас телевизори има изобилие от части на невероятно ниски цени. Недостатъци - големи размери и тегло,минимално количество функции и възможности.
LCD това са телевизорите с течнокристални (LCD) дисплеи. За разлика от техните предшественици - плазмените имат ниска консумация и тегло и са определено по ремонтнопригодни.
LED LCD тук говорим за съвременния вариант на LCD телевизорите, при който подсветката на дисплея (панела) се осъществява със светодиоди (LED). За разлика от своите предшественици, където панела се осветява с флуоресцентни лампи. Led LCD се отличават с невероятно тънък и лек корпус.
Плазмените телевизори на външен вид приличат на LCD телевизорите. Изображението при тях се формира от свръхминиатюрни газонапълнени лампички. Това обуславя много добрия контраст и яркост на картината, неограничен ъгъл на виждане и липса на динамични изкривявания. Плазмените телевизори са много по-сложни от останалите класове и изключително скъпи за ремонт. Не всеки телевизионен сервиз би се наел да ремонтира подобна машина.
LCD телевизорите са достъпни за все по-широк кръг потребители. В резултат от невероятната конкуренция и напредък на технологиите на пазара се намират не малък брой LCD модели. На какво да обърнем внимание при своя избор? Ще се опитаме да дадем отговор на този въпрос за да не съжаляваме за неудачно направената покупка.Размер на екрана

Това като ,че ли е най-важния параметър.На пръв поглед нещата са елементарни – колкото по-голям е размера – толкова по-добре. Ограничението е само едно – сумата с която разполагаме. Ако Вие желаете да притежавате телевизор за да го гледате, а не да впечатлявате приятели и близки, то най-добре е да се привързваме към принципа на разумната достатъчност. От значение и разстоянието от което ще се гледа телевизора. Добра идея е преди да отидем в магазина да измерим това разстояние. Необходимо е да застанем пред рафтовете с работещи LCD телевизори на същото разстояние – така най-добре ще разберем кой е подходящия размер за нас. Ако сме ограничени по отношение на средствата , вместо по-евтин телевизор с голям дисплей е по-добре да изберем по-малък, но с по-качествено изображение.

Разделителна способност

Става дума за броя точки на LCD матрицата по редове и колони. Азбучна истина е, че най-качествено изображение ще имаме когато разделителната способност на дисплея съвпада с разделителната способност на сигнала. В този случай не винаги по-голямата стойност на параметъра води до по-добро качество на изображението .
В този ред на мисли LCD телевизорите с разделителна възможност 640 по 480 са най-подходящи за гледане на обикновени телевизионни програми. За HD DVD,Blu-ray и HD телевизия са необходими телевизори с разделителна способност не по-малка от 720 по 576, 800 по 600, 1024 по 728, 1366 по 768, или 1920 по 1080
Ако искаме да притежаваме LCD телевизор с по-голям екран /40 инча и по-голям/ е добре да изберем Full HD моделите с разделителна способност 1920 по 1080 пиксела.


Продължение

Контактна информация и карта с разположението на Морел сервиз, където с удоволствие ще се заемем с Вашите ремонти може да намерите ТУК

Morel-service

Теливизионен сервиз ремонт на LCD телевизори монитори
	  Пловдив телевизионен техник